Menu Sluiten

‘Kip Anders’
Het is een hoofdgerecht voor meerdere personen, echt iets voor families die samen Carnaval vieren.
Wat heb ik nodig?

  • 1 kilo kipfilet in blokjes
  • 500 gram champignons
  • 4 rode paprika’s
  • 3 uien
  • 7 eetlepel azijn
  • 7 eetlepel hot ketchup (Heinz)
  • 7 theelepel suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 goudbouillonblokje

Bereiding:

  • Uien snipperen Paprika’s in blokjes/ reepjes snijden.
  • Champignons in plakjes snijden.
  • Fruit in een braadpan de uien glazig.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak mooi bruin (evt licht zouten).
  • Voeg de paprika en daarna ook de champignons toe. Bak kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee (ontzuren).
  • Voeg daarna de overige ingrediënten toe en roer door tot een mooie saus.
  • Voeg zo nodig beetje water toe.
  • Laat op een laag vuur gaar worden.

Serveer met (stok)brood of rijst en een frisse (fruit) salade/

 

Snelle wok schotel

Gezond eten hoeft niet lang te duren. Zo maak je een heerlijke, snelle wok schotel boordevol groente!
Aantal personen 4
Bereidingsduur: 20 minuten

Ingrediënten
• 3 eetlepels wok olie of kokosolie
• 300 gram grote garnalen, gepeld
• 2 teentjes knoflook, gehakt
• 800 gram gemengde gesneden groente (bijvoorbeeld broccoli, wortel, paprika, boontjes, bosui)
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
• 250 gram (volkoren) mie

Bereiding
1. Verhit olie in de wok en roerbak garnalen en knoflook circa 2 minuten. Haal de garnalen uit de wok en houd ze warm.
2. Voeg groente, sojasaus en gember toe en roerbak nog circa 10 minuten.
3. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de garnalen toe aan wok schotel en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de mie met de wok.

 

Koolhydraatarme ravioli van courgette 

Ravioli niet van pastadeeg maar van courgette.

Aantal personen 4

Bereidingsduur 35 minuten

Ingrediënten: 1 grote courgette, 1 sjalotje, 125 gram kastanjechampignons,3 eetlepels olijfolie, 200 gram ricotta, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, Verse basilicum, 400 ml tomatensaus uit een pot of zelfgemaakt

Bereiding

  • Schaaf de courgette in de lengte in flinterdunne plakken. Doe dit met een dunschiller of dun afgestelde kaasschaaf. Je hebt ongeveer 24 plakken nodig.
  • Pel en snipper het sjalotje. Maak de champignons schoon en snij ze in hele kleine stukjes. Verhit 2 lepels olijfolie in een pan en bak de sjalot met de champignons gedurende 5 minuten tot de champignons gaar zijn. Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de champignons door de ricotta, doe de Parmezaanse kaas en het ei erbij. Roer goed om. Snij de blaadjes van 2 takjes basilicum in reepjes en schep het door de ricotta.
  • Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Leg 4 repen courgette in een stervorm over elkaar heen op een plank of bord. Schep een lepel ricottamengsel op het midden van de courgetterepen, vouw nu de courgetterepen om de vulling heen. Leg het pakketje ondersteboven in een ingevette ovenschaal.
  • Herhaal met de rest van de courgetterepen en de vulling. Maak zo 6 courgetteravioli. Bedek de ravioli met de tomatensaus. Besprenkel met de resterende olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 20 minuten in de hete oven.
  • Garneer de schotel met basilicum.

Tekst: Simon van der Steen