Menu Sluiten

Nieuwsbieven

Hieronder vindt u de laatste nieuwsbrieven. Door er op te klikken kunt u deze nog eens lezen.

Wilt u eerdere exemplaren van de ONS nog eens inzien, klik dan op de site van KBO Brabant.

Bijdragen van leden

Op deze pagina vindt u bijdragen van leden, die in onze nieuwsbrieven werden opgenomen. Om deze te kunnen lezen klikt u hier op bijdragen. Veel leesplezier.

 

Recepten

Iedere maand verzorgd Simon v.d. Steen een nieuw toepasselijk recept. Klik op overzicht om deze te kunnen volgen.

 

Nieuws

Overleden leden van onze KBO  

Wij gedenken hierbij de overleden leden van de afgelopen maand:

  • Riek Berben-Hoppenbrouwers,
  • Pieter van Overbeek,
  • Dulf van Overbeek,

Het bestuur zou het fijn vinden als u ons doorgeeft wanneer leden zijn overleden, wij kunnen hieraan dan aandacht besteden. Ook horen wij graag als u bent verhuisd.

 

Breiclub breit de eindjes aan elkaar

Enige tijd geleden hebben we een oproep geplaatst in de nieuwsbrief voor meer leden van de breiclub. Na een aarzelende start waarbij slechts een enkeling zich af en toe aansloot bij het groepje, is het de laatste weken steeds drukker geworden.

Nu zitten er regelmatig 8 dames rond de tafel in de bibliotheekruimte van ‘D’n Inloop’. Onder het genot van een kopje koffie, thee of drinkbouillon worden de laatste nieuwtjes op het gebied van breien en haken met elkaar doorgenomen.

Is er soms iemand die moeite heeft met een bepaalde steek, dan wordt die door de overige aanwezigen geholpen, zodat men weer verder kan met het brei- of haakwerk.

Omdat breien vaak een handigheid is, is er altijd tijd over om het landelijke en plaatselijke nieuws met elkaar door te nemen. Er wordt wat afgebuurt op zo’n ochtend.

Heeft u ook interesse, kom dan maar eens een keer kijken op donderdagochtend. We schuiven gewoon een extra stoel aan en u

 

Busreis bij KBO Son

 Op woensdag 24 mei organiseren wij een middagtocht met de bus naar de Schrobbelèr in Tilburg.

Beleef de sfeervolle, Bourgondische rondleiding bij Schrobbelèr in de distilleerderij.Je wordt in de rondleiding meegenomen in de wereld van de kruidenlikeuren. Tijdens de ontdekkingstocht maak je kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en met name de warme sfeer van Schrobbelèr. U wordt ontvangen met koffie en thee met iets lekkers en natuurlijk een proeverij van 3 schrobbelèr.

Programma:

13.15 uur: Vertrek bus op het kerkplein
14.00 uur: ontvangst bij Schrobbelèr
17.15 uur: diner in Rest. ‘t Dorp in Hooge Mierde.

Een 3-gangen diner:

  • Keuze uit tomatensoep en goedgevulde groentesoep
  • Runder en varkenslapjes met champignon en stroganoffsaus (apart geserveerd)
  • Aardappelkroketjes, frietjes, mayonaise
  • Warme groenten en rauwkost
  • uisgemaakte chocolademousse met slagroom
    20.30 u. zijn weer in Son.

Deze busreis kost € 55,00; niet leden € 60,00, u moet zich aanmelden bij KBO Son, het emailadres is: kbo.afd.son@gmail.com .

 

Fietsen

In het voorjaar gaan we weer fietsen, hierbij alvast de data.
De data met Frans Traa zijn op de volgende donderdagen:
13 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni, 13 juli, 27 juli, 10 aug, 24 aug, 14 sept, 28 sept, 12 okt, 26 okt.
27 april Koningsdag fietsen we niet. Vertrek: 13.30 uur bij d’n Inloop

De data met Jan van Overbeek zijn op de volgende vrijdagen:
21 apr, 5 mei, 19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni, 7 juli, 21 juli, 4 aug, 18 aug, 1 sept,
8 sept, 22 sept., 6 okt, 20 okt, 26 okt.
ertrek: 11.00 uur bij d’n Inloop, afstand: 45 à 50 km met halverwege gelegenheid voor een lunch.

Zie ook hier

 

Meiviering

Op dinsdag 9 mei is er weer de jaarlijkse Meiviering van de KBO bij de apel van de H. Eik.
Deze viering is om 13.30 uur met als voorganger pastor Spijkers.
Na afloop is er koffie/thee in de Ontmoeting van ons gebouw.

 

Uw nieuwe Penningmeester bij K.B.O. Oirschot

Mag ik me voorstellen: Harry Rutten

Geboren en getogen in Oirschot. Geboren op “den Heuvel” en na vijf jaar, samen met mijn moeder en drie broers verhuisd naar de Jan van Galenstraat in de Pullen. Na mijn schooljaren, in diverse branches werkzaam geweest als (inter-)nationaal financieel manager, o.a. in de vleesindustrie, klein metaal, honden- en kattenvoer en de verpakkingsindustrie.

Na het wegvallen van mijn laatste baan in het bedrijfsleven, heb ik het besluit genomen om een administratiekantoor op te zetten en als kleine zelfstandige door te gaan. Het op korte termijn herkennen van knelpunten, het maken van een plan van aanpak en daarna deze om te zetten naar de realiteit is dan ook nog steeds mijn uitgangspunt. Het hele administratieve en personele proces te “vertalen” naar cijfers waarop dan weer de onderneming kan worden aangestuurd, is voor mij een uitdaging die ik graag aanga.

In de loop van de jaren getrouwd met Marianne van Straten en na jaren gewoond te hebben in Sint-Oedenrode al vanaf 1986 woonachtig in de Raffendonkstraat te Oirschot. Tevens de trotse vader van drie zoons en inmiddels acht kleinkinderen.

In januari van dit jaar gepolst door de K.B.O. Oirschot om penningmeester te worden. Omdat ik in de afgelopen decennia penningmeester ben geweest van de voetbalvereniging Oirschot Vooruit heb ik wat bedenktijd gevraagd, maar uiteindelijk positief geantwoord. Eerlijk gezegd was de K.B.O. niet een vereniging waar ik op dat moment aan dacht, maar gezien mijn leeftijd wel een logische stap na mijn pensionering. Ik hoop mijn illustere voorganger te kunnen evenaren en op een prettige manier met iedereen de taak als bestuurslid te kunnen uitoefenen.

De kennismaking met K.B.O. Brabant en met K.B.O. Oirschot in het bijzonder is heel prettig verlopen en heeft voor mij duidelijk gemaakt dat er nog veel leuke dingen in het verschiet liggen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij altijd bereiken via het email adres: htmrutten@gmail.com of via het mobiel 06-20530879