Deze foto's geven u en indruk van de geslaagde zomerreis 2012. U kunt de foto's vergroten door er op te klikken.

Kerstviering 2014

Woensdag 10 december zat de zaal van ‘t Zand overvol. Meer dan 200 KBO-leden werden door voorzitter Jan van de Schoot verwelkomd.

Pastoor Spijkers hield een bijzonder sterke kersttoespraak waarin hij zei graag ‘gewoon’ Kerstmis te willen vieren met een stalletje en het kerstkind, de feesteling waar het allemaal om gaat. Mensen leren van levende voorbeelden. Hij wees ons er op dat het kerstkind ons toch het goede voorbeeld gaf zoals ouders dat ook aan hun kinderen moeten geven. Hij zei dat het oude kerstverhaal niet verloren mag gaan, het kerstkind moet niet vervangen worden door de kerstman, de engel niet door een elf en de ezel niet door een rendier. De kerstman zegt wel dat we aandacht moeten hebben voor daklozen en vluchtelingen, maar doet er zelf niets voor. Jezus liet ons zelf zien wat wij moeten doen om in vrede en harmonie te leven, hoe wij anderen moeten helpen die hulp nodig hebben. Verdraagzaamheid en vergevingsgezindheid maakt mensen beter, het zorgt voor vrede. Met deze boodschap wenste pastoor Spijkers ons allen een Zalig Kerstfeest.

Hierna kwam de kerstshow van ‘T is aalt wa, die we in 2012 eerder gezien hadden, met een heel gevarieerd programma. De acht dames tellende groep die voorheen kerkkoor was in Spoordonk, zong prachtig veel meerstemmige Nederlandse en buitenlandse kerstliederen, bestaande of nieuwe en alles a capella d.w.z. zonder begeleiding van instrumenten. Bekende kerstliedjes werden voluit meegezongen door alle aanwezigen in de zaal en dat mocht mits dezelfde tekst gebruikt werd en het niet te hard was, zodat ‘T is aalt wa niet meer te horen was. Ook genoot iedereen van de tekst van een sketche waarbij volop geknikt werd van herkenning. Zoals bij de opmerking: “Ons keinder doen met mekaar overleggen wanneer ze bij ons kommen eten en de groep wordt elk jaar groter”.

Het Engelse liedje ‘Go tell it on the mountains’ werd in het Engels gezongen, want vertalen zou toch vreemd klinken met ‘Zeg het tegen de bergen’. De dame die elk nummer aankondigde wilde met iedereen praten, maar toch niet tegen een berg.
Hierna volgde misschien wel het mooiste liedje, in het Frans. “Keimooi om te zingen en keimooi om naar te luisteren”. Toen het afgelopen was, kwam er dan ook een keigroot applaus.

Vervolgens luisterden we naar een moderne versie van het oude kerstverhaal waar Facebook, de buienradar, een geboorte met een ruggenprik en zelfs een snoepzak in voorkwamen. Leuk bedacht en heel actueel.

Het was weer een sfeervolle kerstviering waar koffie, thee en een sneetje van de kerststol niet ontbraken. Je zag veel tevreden mensen die genoten van een heerlijke middag die de KBO georganiseerd had, waarvoor dank!