Resultaten
Hieronder ziet u enkele foto's die door cursisten zijn gemaakt tijdens deze cursus.

Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken.

Cursus hoe maak ik betere foto's

Voor wie
In deze minicursus worden u de basiskennis en vaardigheden bijgebracht, die nodig zijn om een betere foto te maken, dat wil zeggen een foto die ook voor anderen het bekijken waard is.

Om die betere foto te kunnen maken, hoeft u niet meteen aan een andere camera te denken. Integendeel, het is de bedoeling dat u gebruik maakt van uw eigen (eenvoudige) digitale camera; samen gaan wij op zoek naar de technische mogelijkheden die ook uw camera biedt en die u waarschijnlijk nog niet heeft ontdekt.

Wij doen dit door het aanleren van een aantal technische vaardigheden, maar ook door stil te staan bij onderwerpen als compositie, inhoud, standpunt, uitsnede, presentatie enz.

Elke les bestaat uit drie delen: techniek, compositie en het bespreken van foto’s van de cursisten waarvoor in de voorgaande les een opdracht gegeven is.

Vereiste voorkennis
Basiskennis Pc-gebruik (deelnemer moet zelfstandig in staat zijn om de foto’s van de eigen digitale camera over te zetten op een USB-stick en/of een email met fotobijlage te verzenden).

Onderwerpen van deze minicursus:

. Soorten camera’s

. Fotobespreking
. Leren van kritiek

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is door de docent zelf samengesteld.

Wanneer
Op vrijdagochtend wordt u in zes lessen (2-wekelijks) geleerd hoe u betere foto’s kunt maken. De lessen worden gegeven door een amateurfotograaf met veel ervaring die in staat is professionele foto’s te maken. De lessen duren ca. 2 uur, met een koffie of theepauze.

Resultaat
Vanuit de deelnemers aan deze cursus is een fotoclub ontstaan van nu 14 leden. Deze komen iedere maand bij elkaar en bespreken dan elkaars foto's. Alle aanwezigen sturen een foto in met een vast onderwerp en een andere foto met een onderwerp naar vrije keuze. Op deze manier wordt de opgebouwde kennis verder verdiept. Het is leerzaam en bovendien ook heel gezellig.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.