Veilige Pc
Vindt u een veilige Pc ook belangrijk? En wilt u graag hier meer over weten? Dan is deze workshop iets voor u.

Schone Pc
Ergert u zich ook zo bij een trage Pc? Geen idee hoe dit op te lossen? Wij vertellen het u graag tijdens de workshop.Overzicht

Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken.

 

 

 

13 - Minicursus Een veilige en schone pc, orde op de pc, back - up

Voor wie

Voor iedereen die de veiligheid, en orde op de pc belangrijk vindt.
We bespreken de veiligheid op de pc en oefenen met gratis programma’s om zo uw pc in een veilige en snelle conditie te houden. Deze programma’s kun je daarna thuis installeren. In het deel orde op de pc bespreken en oefenen we hoe op de beste manier foto’s en documenten op een slimme manier kunnen worden opgeslagen. Ook het overbrengen van foto’s naar de pc komt aan de orde. In deze mini-cursus leert u als afsluiting tevens een back- up te maken van uw belangrijke gegevens.

Beschrijving

De veiligheid van de pc is een onderwerp dat nu vrijwel dagelijks in de belangstelling staat. Natuurlijk stijgen de risico’s mede door het toenemende gebruik van Pc’s en de steeds maar sterker wordende bedreigingen op het internet. Ook door de toenemende activiteiten van hackers en criminelen door bijvoorbeeld z.g. phishing mails.

Een ander gevolg van het toenemende gebruik van onze pc’s is een stukje vervuiling wat optreedt op de pc. Het gevolg kan een langzamere pc zijn, maar ook dat een aanwezige besmetting niet wordt opgemerkt.

Een belangrijk onderdeel is ook het ordenen van bestanden op onze pc. Daartoe worden hulpmiddelen geboden. Zoals hoe organiseer ik mijn foto's etc.

Om echt safe te zijn is het regelmatig maken van een back - up absolute noodzaak. Het waarom en vooral hoe een back - up te maken is onderdeel van deze workshop.

In deze workshop gaan we leren hoe we met deze belangrijke zaken kunnen omgaan. Het zal ons het fijne en noodzakelijke gevoel geven dat we met een veilige Pc werken, die bovendien ook schoon en opgeruimd is.

Het programma is al volgt:

Onderwerpen van de ,imicursus

. veiligheid op de pc, bgrippen zoals malware, virussen, spyware etc.
. opschonen van de Pc, waar?
. bespreken van de verdedigingslinie op de pc
. installeren van de benodigde programma's hiervoor vanaf de bijgeleverde Cd
. bespreken van de handleiding en het toepassen hiervan
. het organiseren en op orde houden van onze (foto) bestanden
. het maken van een back - up

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal is door de docent zelf samengesteld, evenals de handleidingen. Tevens wordt een Cd-ROM meegeleverd, met de benodigde software.

Wanneer
De workshop wordt 2 a 3 x per jaar gegeven, afhankelijk van de belangstelling. De workshop omvat vier lessen, ieder van ca. 2 uur met een koffie of theepauze.

Hulp
Indien blijkt dat de cursist na het installeren van de meegeeleverde software op zijn Pc thuis problemen ondervindt, dan kan hij contact opnemen met de docent. Deze verleent desgewenst hulp aan huis.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.