Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van het overzicht van de modules, dan kunt op deze knop te klikken.
 

 

 

Module 31 - Digisterker, omgaan met DigiD

DigiD wordt steeds meer gebruikt door de overheid en veel overheidsinstellingen (denk aan de gemeente Oirschot). In deze module bespreken we wat het eigenlijk is, maar vooral wanneer u het nodig zult kunnen hebben en welke mogelijkheden DigiD u biedt.


Voor wie?
Voor iedereen dieDigiD wil gaan gebruiken of al gebruikt.


Doelstelling
Cursisten vertrouwd maken met de mogelijkheden via DigiD.


Leerstof
In vier bijeenkomsten (van telkens 2,5 uur) leert u op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. U leert hoe u aanvragen kunt indienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.


Vereiste voorkennis
Basiskennis Windows 10 op niveau module 01, 02, 03 of vergelijkbaar.


Opmerkingen
De cursisten dienen in het bezit te zijn van een Windows 10 computer met internet of een tablet/iPad. In dat geval is ook een redelijke kennis van de tablet /iPad noodzakelijk.


Cursusmateriaal
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van een boek, dat door de cursisten zelf moet worden aangeschaft.


Wanneer?
Deze module wordt 2 x per jaar gegeven. De start van het seizoen is in september en januari. De module omvat 4 dagdelen van 2 uur. De cursus wordt gegevens in samenwerking met de bibliotheek Oirschot.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt hier alle details vinden hoe u aan te melden. U kunt zich ook aanmelden bij de bibliotheekl Oirschot.