Toelating
Zowel voor de cursist als voor de medecursisten is het noodzakelijk om de cursus Windows voor senioren deel 1 gevolgd te hebben. Of een vergelijkbare kennis te hebben.Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken.

 

 

 

12 - Computercursus Windows 10 in de praktijk

Voor wie
Voor gebruikers van een computer met het Windows 10 besturingssysteem die hun computer willen gebruiken voor de meest nuttige toepassingen in de praktijk.
Vóór aanvang van de cursus zal een inventarisatie worden gedaan welke toepassingen door de cursisten het meest gebruikt zullen gaan worden zodat daar in de cursus speciale aandacht zal worden besteed.

Doelstelling
Cursisten vertrouwd maken met de nieuwe gebruiksomgeving en de mogelijkheden van Windows 10 toepassen in praktijksituaties zoals het gebruik van Internet en e-mail, maar ook het downloaden van nuttige en praktisch bruikbare APP’s, werken met foto’s, video’s en muziek. Ook zal aandacht worden besteed aan Sociale media zoals Facebook en Twitter en het gebruik van Skype.

Inhoud lesprogramma
. kennismaken met het nieuwe startscherm Windows 10 en App-opdrachten
. werken met het bureaublad, het startscherm, de taakbalk en het lint
. kennismaken met de Apps voor onder andere internet en e-mail
. de nieuwe browser Edge
. werken met mappen en bestanden
. muziek, foto en video
. diverse instellingen maken
. beveiliging en apparaat beheer
. veel praktische oefeningen in Windows 10

Cursusmateriaal
Er wordt gebruik gemaakt van een boek van Visual Steps: ‘U en Uw Windows 10 computer’.
Stap voor stap worden aan de hand van de docent de diverse onderwerpen doorlopen. Dit boek wordt aangevuld met praktische oefeningen. De docent gebruikt hierbij videoprojectie. Waar nodig worden zelf ontwikkelde handleidingen uitgereikt.

Wanneer
De cursus start in Januari en/of September a.s., afhankelijk van de aanmeldingen. Daarnaast omvat de cursus het wekelijks thuis oefenen van het geleerde door de cursist.


Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daarr alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.