Resultaten
Van de bereikte resultaten zullen enige hiervan op deze site worden gepubliceerd. Zo kunt u zelf het verschil zien tussen de foto's voor en na de beeldbewerking.

Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken..

 

 

 

32 - Geavanceerde digitale fotobewerking

Voor wie
Computercursus voor fotografieliefhebbers, die zich verder wilen bekwamen in de mogelijkheden van de digitale beeldbewerking op hun foto's. Een goede vaardigheid in Windows technieken en een basiskennis van digitale fotobewerking met de computer is een absolute vereiste.

Doelstelling
Cursisten vertrouwd maken met de mogelijkheden van geavanceerde fotobewerking met het programma Photoshop Elements..

Onderwerpen die behandeld worden

. importeren van de camera naar de Pc
. organiseren van de foto's op de computer
. zoomen, rechttrekken en bijsnijden
. foto's verbeteren: belichting, contrast enz.
. foto's retoucheren
. werken met selecties
. werken met lagen
. bijzondere effecten en werkwijze
. back - up van foto's

 

Cursusmateriaal
Er wordt gebruik gemaakt van het boek basis Photoshop Elements van Visual Steps. Verder van veel in eigen beheer ontwikkeld lesmateriaal en van het programma Photoshop Elements. Van de cursisten wordt verwacht dat zij het programma Photoshop Elements aanschaffen, dan wel reeds hebben geïnstalleerd. (versie 13). Tijdens de lessen zijn er uiteraard veel praktische oefeningen. De docent gebruikt hierbij videoprojectie. Er worden veel praktische handleidingen uitgereikt. Deze zijn eveneens in eigen beheer ontwikkeld.

Wanneer
De cursus wordt 2x per jaar gegeven. De start is in september en in januari. De cursus omvat 8 lessen, 1x per week. Daarnaast omvat de cursus het thuis oefenen door de cursist van het geleerde. Hiervoor zijn veel opdrachten beschikbaar.

Vereiste voorkennis
Om deze cursus met plezier en succes te kunnen volgen is het noodzakelijk om een goede vaardigheid te hebben met Windows.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.