Noodzakelijk

Het is noodzakelijk dat de cursisten thuis over een Windows computer met internet aansluiting beschikken.Overzicht

Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken.


 

 

 

14 - Mini computercursus Digisterker, werken met de e-overheid via DigiD


Inleiding
De belastingdienst, de gemeente, het UWV en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om burgers te informeren. De overheid vraagt burgers ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.

Veel mensen weten dat niet of vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek De Kempen samen met KBO Oirschot een speciale cursus aan, genaamd Digisterker: werken met de elektronische overheid. In vier bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid en leert u ermee werken.


Voor wie

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Oirschot die de beginselen van computers of internet onder de knie hebben. Als u (nog) niet genoeg ervaring met  de computer hebt, adviseren wij u om eerst een computercursus voor beginners te volgen bij KBO Oirschot.

Wat leert u bij deze cursus?
In vier bijeenkomsten (van telkens 2,5 uur) leert u op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. U leert hoe u aanvragen kunt indienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.


Cursusmateriaal
Begeleid door de docent wordt het cursusboek doorlopen. De docent gebruikt hierbij videoprojectie. Waar nodig worden zelf ontwikkelde handleidingen uitgereikt.


Wanneer

Iedere cursus wordt 2x per jaar gegeven. De start is in okfober en in januari. De cursus omvat 4 lessen. Tussen de 1e en de tweede les zitten 2 weken. Daarna iedere week een les.
Van de cursist wordt verwacht dat het geleerde thuis wordt geoefend.


Belangstelling?

Aanmelden kan in de bibliotheek Oirschot of door het invullen van het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.