Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van het overzicht van de modules, dan kunt op deze knop te klikken.
 

 

 

31 - DigiD en de app op tablet en/of smartphone

DigiD wordt steeds meer gebruikt door de overheid en veel overheidsinstellingen (denk aan de gemeente Oirschot). Er is ook een app beschikbaar, waardoor het inloggen op een aantal websites van bijvoorbeeld de overheid en je zieketekostenverzekering veel eenvoudiger wordt. In deze korte cursus bespreken we wat het eigenlijk is, maar vooral wanneer u het nodig zult kunnen hebben en welke mogelijkheden DigiD en de app u biedt.


Voor wie?
Voor iedereen die DigiD en de DigiD app wil gaan gebruiken of al gebruikt.


Doelstelling
Cursisten vertrouwd maken met de mogelijkheden via DigiD.


Leerstof
In twee bijeenkomsten (van telkens 2 uur) leert u op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. U leert hoe u aanvragen kunt indienen, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. Ook bespreken en installeren we de apps. voor telefoon of tablet.

Vereiste voorkennis
Redelijke kennis van Windows 10 en/of een tablet, iPad.

Opmerkingen
De cursisten dienen in het bezit te zijn van een Windows 10 computer met internet of een tablet/iPad. In dat geval is ook een redelijke kennis van de tablet /iPad noodzakelijk.


Cursusmateriaal
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van door de docent vervaardigd cursusmateriaal. Dit wordt in de vorm van een hand-out meegegeven.


Wanneer?
Deze module wordt 2 x per jaar gegeven. De start van het seizoen is in september en januari. De module omvat 2 dagdelen van 2 uur. De cursus wordt gegeven in samenwerking met de bibliotheek Oirschot.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt hier alle details vinden hoe u aan te melden. U kunt zich ook aanmelden bij de bibliotheek Oirschot.