Aankondiging

Als u weer kunt inschrijven wordt dit altijd aangekondigd in de nieuwsbrief van KBO Oirschot en in de nieuwsbrief van KBO Oost- West- en Middelbeers.
Voorts ook in de nieuwsrubriek van Omroep Oirschot tekst TV: informatie.


Aanmelden

Dit kan door het invullen van het inschrijfformulier. Kijk hier voor het inschrijfformulier waarop de details zijn vermeld. 

 

 

De KBO afdelingen Oirschot en Oost- West- en Middelbeers organiseren al vele jaren gezamenlijk diverse computercursussen en workshops voor senioren.

In het fraai en goed uitgeruste eigen computerleslokaal in D'n Inloop worden  per cursus maximaal 12 cursisten aan de hand van ervaren docenten begeleid in de leerstof. Iedere cursist heeft daarbij de beschikking over een eigen computer. Het lokaal is uitgerust met videoprojectie.

Voor alle computercursussen wordt gebruik gemaakt van de methode Visual Steps met bijbehorende boeken. Voor de cursussen digitale fotobewerking en sommige workshops wordt gebruik gemaakt van in eigen beheer ontwikkelde leerstof.

Voor sommige onderwerpen zijn mini-cursussen ontwikkeld, zoals voor de iPad en de Android tablet. Bij voldoende deelnemers worden deze beide mini-cursussen (gedeeltelijk) ook in Middelbeers gegeven.

Workshops zijn bijeenkomsten van circa 2 uur (een enkele keer gespreid over 2 dagen), waarin steeds een onderwerp nader wordt besproken en geoefend. Het aantal onderwerpen zal in de nabije toekomst verder worden uitgebreid.

Computercursussen die worden georganiseerd zijn:

. 1- computercursus Windows 10 voor starters
. 2- computercursus Windows 10 in de praktijk


Minicursussen die worden georganiseerd zijn:
. 11- minicursus iPad, iOS 10
. 12- minicursus Android tablet
. 13- minicomputercursus Veilige en schone pc met back -up
. 14- minicomputercursus Werken met DigiD, in samenwerking met de bibliotheek Oirschot


Workshops die worden georganiseerd zijn:
. 21-Internet- en mobiel bankieren Rabobank
. 22- Cloudcomputing
. 23-Social media (Facebook, Skype en Twitter
. 24- Wachtwoord beheer
. 25- Thunderbird

Fotografie
.
31-basiscursus fotografie/digitale beeldbewerking
. 32- cursus geavanceerde fotobewerking Photoshop Elements
. 33- cursus een betere foto maken

Door op de betreffende cursus te klikken, komt u op de pagina waar meer in detail op de inhoud van de (mini) cursus of workshop wordt ingegaan.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.