Aankondiging

Als u weer kunt inschrijven wordt dit altijd aangekondigd in de nieuwsbrief van KBO Oirschot en in de nieuwsbrief van KBO Oost- West- en Middelbeers.
Voorts ook in de nieuwsrubriek van Omroep Oirschot tekst TV: informatie.


Aanmelden

Dit kan door het invullen van het inschrijfformulier. Kijk hier voor het inschrijfformulier waarop de details zijn vermeld. 

 

 

Het Digitaal leercentrum binnen de KBO afdeling Oirschot verzorgt in samenwerking met de KBO afdeling Oost- West- en Middelbeers al vele jaren gezamenlijk diverse computercursussen en workshops voor senioren.

In het fraai en goed uitgeruste eigen computerleslokaal in D'n Inloop worden  per cursus maximaal 12 cursisten aan de hand van ervaren docenten begeleid in de leerstof. Iedere cursist heeft daarbij de beschikking over een eigen computer. Het lokaal is uitgerust met videoprojectie.

Cursisten kunnen zelf kiezen uit meer dan dertig modules. Op deze wijze hopen we in te spelen op de wens om korte, meer onderwerp gerichte cursussen aan te bieden.

De modules zijn gericht op een specifiek onderwerp. Door meerdere modules te kiezen kan een onderwerp dieper worden behandeld of is er een breed gerichte cursus beschikbaar. In de modulebeschrijvingen wordt steeds aangegeven wat de vereiste voorkennis is om een module met succes te kunnen volgen.

De meeste modules bestaan uit enkele lessen om zodoende in korte tijd een onderwerp te behandelen. Meestal worden de lessen overdag verzorgd. Afhankelijk van de aanmeldingen kan dit ook 'savonds.

De lessen duren twee uur, onderboken door een pauze van ca. 15 minuten voor koffie of thee.

Uit de volgende modules kan worden gekozen

Nr. Lessen Onderwerp Dagdeel
01/02 2 Basiskennis pc /Windows di - vm
03 2 Internet di - vm
04 2 E-mail di - vm
05 2 Tekstverwerking di - vm
06 2 Pc in de praltijk di - vm
07 2 Vervolg tekstverwerking ma - vm
08 2 Veiligheid en je Pc ma - vm
09 2 Onderhoud op je Pc ma - vm
10 1 Backup maken ma - vm
11 1 Skype gebruiken do - vm
12 2 Foto's op je Pc ma - nm
13
3
Werken met de Cloud do - vm
14
1
Printen en scannen ma - av
15
3
Tablet basiskennis do - vm
16
2
Tablet en je Pc do - vm
17
4
iPad basiskennis ma - nm
18
2
iPad en je Pc ma - nm
19
2
Ken je fotocamera vr - vm
20
5
Fotografie basis vr - vm
21
5
Fotobewerking kennismaken vr - vm
22
5
Fotobewerking in Photoshop Elements, basis vr - vm

23

5
Fotobewerking in Photoshop Element, gevorderden vr - vm
24
2
Herhaling iPad ma - nm
25
1
Fietsen met de smartphone do - nm
26
1
Tablet en iPad gebruik tijdens de vakantie do - nm
27
2
Vakantiekiekjes do - nm
28
1
Fotoboek maken do - nm
29
2
Foto en video do - nm
30
3
Stamboom do - vm
31
2
Wachtwoorden do - vm
32
1
Cubigo ma - vm
33
2
E-reader ma - vm
34
4
Digisterker di - nm


Door op de betreffende cursus te klikken, komt u op de pagina waar meer in detail op de inhoud van de (mini) cursus of workshop wordt ingegaan.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.

Nieuws van het Digitaal Leercentrum
In oktober gaat de iPad cursus van start. Daarin zullen we de nieuwe software van de iPad behandelen, die deze maand beschikbaar is gekomen. iOs 12. Heb je nu eerder een cursus iPad gevolgd en wil je weer eens even bijgepraat worden over de nieuwe mogelijkheden, incl. iOS 12, meld je dan aan via aanmelden@kbo-oirschot.nl

Ook voor de andere cursussen, die nog niet beginnen kun je je nog steeds aanmelden. Het aanmelden is niet meer gebonden aan een bepaalde periode, maar kan continue. Zodra voldoende personen zich hebben aangemeld wordt met de cursus begonnen.

Je kan de informatie over onze cursussen terugvinden op onze website. Ben je een keer in D’Inloop, blader dan eens door de speciale map die daar ligt, waarin de inhoud van onze cursussen wordt vermeld. Een inschrijfformulier is dan zo beschikbaar en ingevuld!


Nieuws van het Digitaal Leercentrum                                                                   

De docenten van het Digitaal Leercentrum organiseren een INLOOPDAG en wel op VRIJDAG 16 NOVEMBER  van 09.00-12.00 en 13.30-16.00 uur.
Iedereen heeft wel eens een probleempje met zijn tablet/iPad of mobiele telefoon. Om dit mogelijk met onze hulp op te lossen biedt de KBO, in samenwerking met het Digitaal Leercentrum, u hier de gelegenheid voor.
Het zou fijn zijn als u zich vooraf aanmeldt met opgave van het merk van uw toestel ( bijvoorbeeld Apple, Samsung, Huawei, Sony etc.) .
Aanmelden gaat via het mailadres: aanmelden@kbo-oirschot.nl
Vergeet niet de oplader van uw toestel mee te brengen!!
U bent van hart welkom in het KBO gebouw aan de Vier Uitersten 17, 5688 BN Oirschot.