Zorgen om de opslag en veiligheid van je bestanden?
Door opslag in de Cloud raak je de bestanden nooit kwijt en kun je deze overal bereiken waar een pc met internet is.
Overzicht
Wilt u terugbladeren naar het overzicht van de computercursussen, dan kunt op deze knop te klikken.

 

 

 

22 - Workshop Cloudcomputing

Inleiding
Een actueel onderwerp in de computerwereld is het opslaan van gegevens in de ‘Cloud’. Letterlijk betekent dit opslaan van gegevens in de ’Wolken’. In de praktijk wordt echter informatie opgeslagen op computers van de aanbieder van de desbetreffende diensten; dit zijn Microsoft met OneDrive, Google met Google Drive, Apple met iCloud en diverse anderen zoals bijvoorbeeld Dropbox. Elk van deze aanbieders stelt een behoorlijke hoeveelheid Gigabytes gratis ter beschikking, Google zelfs 15 Gb. per aangemaakt Google account.
Dit biedt mooie mogelijkheden voor computergebruikers die grote hoeveelheden data (bijv. foto’s) willen opslaan zonder zich druk te hoeven maken over beveiliging (opslag is immers op een andere computer waar ook voor de back-up wordt gezorgd), je kunt overal bij je gegevens waar internet beschikbaar is en ook zijn er synchronisatiemogelijkheden met tablet en/of telefoon. Volop redenen dus om je te verdiepen in deze mogelijkheden, welnu dat kan.

Voor wie
Iedereen die belangstelling heeft voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van opslag en gebruik van gegevens (foto’s, data, enz.) en deze altijd en overal wil kunnen raadplegen en wijzigen op meerdere apparaten: computer, tablet, telefoon.
Het is wel de bedoeling dat u vertrouwd bent met de computer en enige ervaring heeft met het besturingssysteem Windows 10, bijvoorbeeld  het niveau van de Cursus Windows 10 in de Praktijk.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal wordt door de docent samengesteld, evenals de handleidingen.

Wanneer?
De workshop wordt 2 x per jaar (voor- en/of najaar) gegeven, afhankelijk van de belangstelling. De workshop omvat 4 dagdelen van ca. 2 uur met een koffie of theepauze.

Belangstelling?
Laat ons dit dan weten door u aan te melden via het inschrijfformulier. U kunt daar alle details vinden hoe u zich aan kunt melden.