Op deze pagina krijgt u door de foto's een indruk van deze middag. Door op de foto's te klikken worden ze vergroot weergegeven.

Sinterklaasviering 2013

De Sinterklaasviering op 27 november werd afgelast omdat Annie Pijnenburg plotseling onwel werd in de gang van ‘t Zand. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar diezelfde middag helaas overleden.

De meeste aanwezigen kwamen een week later terug naar ‘t Zand voor het uitgestelde optreden van Bagatelle. Voorzitter Frans Broekmans heette iedereen van harte welkom.

Bagatelle wordt gevormd door het echtpaar Tom en Marie van Sluisveld uit Den Dungen. Zij zingen liedjes in het Nederlands en in Brabants dialect en begeleiden die met keyboard, piano of accordeon.

De zaal van ‘t Zand, als altijd Brabants gastvrij, was versierd met kerstlichtjes en op het podium stond een tafel vol met pakken en pakjes van Sinterklaas. Bij de koffie en thee was er weer lekkere speculaas en later werd elke tafel voorzien van een schaaltje met strooigoed.

Na een korte warming-up met “Ik hou van Brabant” en “Brabant, daar kom ik vandaan” zat de sfeer er al aardig in. Met het geheugen van de meeste KBO-leden is niets mis: na een keer voordoen, zong de zaal het refrein al mee. Elk nummer eindigde met een luid applaus.
Ook “Hee goade mee” van Gerard van Maasakkers kenden de meeste mensen wel en het hoorde net als “Aan het strand stil en verlaten” en natuurlijk “Het kleine café aan de haven” tot de favorieten.

De zangeres moedigde de ‘mannekes’ aan om ook mee te doen en vertelde dat meedeinen en inhaken hier wel bij paste. Daar werd onmiddellijk gehoor aan gegeven. Prachtig om te zien zo’n volle zaal met vrolijke ouderen!

Na “O darling, dans nog eenmaal met mij” werd het tijd om moppen te tappen. De bisschop, de pastor en de koster speelden daar vaak een mooie rol in.

Na de pauze werd er nog volop gezongen en geluisterd waarbij de muziek afgewisseld werd met een aantal sketches.

Alles bij elkaar was het toch een gezellige middag ondanks de droevige start een week eerder.