Op deze pagina krijgt u door de foto's een indruk van deze middag. Door op de foto's te klikken worden ze vergroot weergegeven.

Voorjaarsreis 2012

Ondanks het kwakkelende lenteweer konden wij weer deelnemen aan een prachtige voorjaarsreis.

Met twee volle bussen, een met leden van KBO Oirschot en een met leden van KBO De Beerzen reden we naar Venlo waar na tien jaar weer de kans was om de Floriade te bekijken. En wat was er veel te zien op de Wereld Tuinbouw Expo!

Wandelend door het theater van de natuur  zagen we bijzondere architectuur, prachtige tuinen en een verzameling bloemen en planten uit landen van binnen en buiten Europa zoals nooit eerder vertoond. Voor moeilijk lopende mensen was het mogelijk een rolstoel, rollator of scootmobiel te huren en naast het entreekaartje dat we voor aankomst al kregen, konden we zelfs een kaartje voor de kabelbaan vooraf in de bus nog kopen. Onze reiscommissie had het weer perfect georganiseerd, waarvoor dank natuurlijk!

Het enorm grote park was verdeeld in vijf themavelden: Relax & Heal, Education & Innovation, Green Engine, World Show Stage en Environment. Elk themaveld had zijn eigen restaurant met specialiteiten, overal stonden bankjes om even te kunnen gaan zitten en overal was de mogelijkheid om ook binnen veel te bekijken op de momenten dat het buiten regende. Schitterend ingerichte paviljoens van o.a. Japan, Thailand, Zuid-Korea, Sudan, Nepal, Sri Lanka enz. Ongelooflijk hoe mooi de natuur kan zijn of het nou om orchideeën of cactussen gaat, alles was even indrukwekkend. Het voelde als een rijkdom om dit te kunnen bekijken. Voor een aantal van ons een reden nog een keer terug te gaan. Om alles in één dag te zien had je moeten rennen en dat lukt KBO-ers echt niet meer.

Doodmoe maar erg voldaan moesten we ervoor zorgen dat we vóór 17.00 uur terug waren bij de bussen. Dat viel nog niet mee voor iedereen, want onze bus stond als laatste in de rij van de ruim honderd andere.
Terwijl het een stuk rustiger was in de bus dan op de heenweg (!), reden we naar restaurant Kruidenlucht in Casteren voor een heerlijke maaltijd. Gezellig was het, we hebben veel gelachen. Het was van begin tot eind van de dag genieten.

Voor degenen die om welke reden dan ook niet deelgenomen hebben aan deze dag: de Floriade bezoeken kan nog dagelijks tot 7 oktober!
Meer informatie is te vinden op www.floriade.nl