Op deze pagina krijgt u door de foto's een indruk van deze middag. Door op de foto's te klikken worden ze vergroot weergegeven.


 

 

 

Culturele Middag
Op 14 maart was de zaal van ’t Zand ’s middags helemaal gevuld met KBO-leden uit Oirschot en De Beerzen. Voordat het optreden van De Peelhazen uit Odiliapeel van start ging, werd iedereen een kopje koffie of thee aangeboden met een lekker miniflapje erbij.

De Peelhazen kregen iedereen snel aan het lachen met muziek en sketches die bij voorkeur in het Brabants gebracht werden. Zo zagen we ‘de Klunzen van de Peel mee unne droge keel’ en Knillis de Streuper’, die vertelde dat ze thuis àlles hadden, zelfs armoe: andere mensen konden kiendjes kopen, maar wij hadden doar geen geld vur, dus ons vadder moest ze zelf moake. Veul kinderen droegen dan ook ons moeder op handen, zodat ons vadder d’r nie meer bij kon.

Toen de verlegen Petra op het toneel kwam met haar geklutste liedjes en gevraagd werd haar te helpen door mee te zingen, kwam het publiek los. ‘Aan het strand, stil en verlaten’ werd aanvankelijk door enkelen meegezongen, maar na een paar coupletten deed de hele zaal voluit mee. Op het verzoek van Petra om ‘in te haken…nee, geen breien of haken, maar ìnhaken, was het een grote feestzaal die op de melodieën meedeinde. Ja, als je daar niet vrolijk van wordt……

We willen dan ook de organisatoren hartelijk bedanken voor deze geslaagde middag!