Activiteiten voor december 2017


Vrijdag

01

Dec.

Eerste vrijdagviering in de Kapel van Klooster Nazareth aan de Koestraat 35, aanvang  09.30 uur.
Voorganger Pastoor Spijkers.
Met zang door Seniorenkoor De naklank.
In deze viering gedenken wij: Jan Rijnen
Sjaan Witlox-van Grinsven en Frans Michielsen.

Woensdag

06

Dec.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Donderdag

07

Dec.

Kerstviering in ’T Zand zie programma.

Woensdag

13

Dec.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

13

Dec.

Introductiebijeenkomst cursus Geschiedenis

Maandag

18

Dec.

Verhalenmiddag Jan van Hout

Dinsdag

19

Dec.

Bezoek museum de Vier Quartieren, Winterfeesten

Woensdag

20

Dec.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

27

Dec.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.Activiteiten voor januari 2018


Woensdag

03

Jan.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Vrijdag

05

Jan.

Eerste vrijdagviering in de Kapel van Klooster Nazareth aan de Koestraat 35, aanvang  09.30 uur.
Voorganger Pastoor Spijkers.
Met zang door Seniorenkoor De naklank.
In deze viering gedenken wij Truus Jans, Mien Pijnenburg-van de Sande, Gonnie van Brunschot-van den Hout en Jan Stekelenburg.

Vrijdag

05

Jan.

Nieuwjaarsreceptie

Woensdag

10

Jan.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

17

Jan.

Kienmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Woensdag

24

Jan.

Kaartmiddag in d’n Inloop aanvang 13.30 uur.

Donderdag

25

Jan.

Dansmiddag in d’n Inloop, aanvang 14.00 uur

 

Alle vrijwilligers nogmaals hartstikke bedankt!

Wat zou de KBO zijn zonder vrijwilligers? Het antwoord daarop is simpel. Een saai clubje met stoffige activiteiten. Dat imago hebben helaas nog veel KBO afdelingen in onze Brabantse dorpen en steden. Maar niet in Oirschot. In onze eigen “Inloop” bruist het van de activiteiten. Je bent er nooit alleen. Op het parkeerterrein staan dagelijks tientallen fietsen, auto’s en ander rollend materieel van leden, die deelnemen aan activiteiten als cursussen, wandelen, jeu de boules, koersbal, hobbyen, kienen, kaarten, biljarten, werken in de kringloopwinkel of van leden, die gewoon maar even binnenlopen voor een kopje koffie of een praatje. Het bestuur van de KBO beseft, dat zoiets alleen maar haalbaar is als er dagelijks voldoende en gemotiveerde vrijwilligers beschikbaar zijn. De vrijwilligers vormen het “werkkapitaal” van onze vereniging. Dat is ook de reden, dat we die personen zeker één dag per jaar in het zonnetje willen zetten. Dit jaar kozen we begin november voor een gezellig samenzijn in ’t Zand met een heerlijk buffet en een leuke conference van Renée Bastiaansen, in heel Brabant bekend van zijn tv-programma “De Wandeling”. Als geen ander bleek hij in staat om zijn gehoor van ruim 90 KBO-ers mee terug te nemen naar het rijke roomse leven van weleer. Herkenning met een lach en soms een traan om tradities, die verloren zijn gegaan. Nooit kwetsend maar heel herkenbaar.  Bij de verhalen van Renée kon je een speld horen vallen. Dat betekent toch dat we met zijn allen geweldig hebben genoten. Onze vrijwilligers hebben het verdiend.Winterfeesten Oirschot

Momenteel loopt er een echt heel leuke tentoonstelling in het museum De Vier Quartieren
over 'De Winterfeesten'.
Sinterklaas, kerstmis, Oud en Nieuw en Driekoningen krijgen volop aandacht.
Betreffende Kerstmis laten we meer dan 100 kerstgroepen (groot en klein) zien, we hebben mooie grote reproducties van schilderijen van schilders als Hendrick Avercamp, Jan Steen en Pieter Brueghel.
Ook informeren we de bezoekers met info en voorwerpen over hoe het vroeger (voor 1900) was met de schaarste aan voedsel. Dat alles doen we op een attractieve manier.
Alle bezoekers die tot op heden geweest zijn, zijn vol lof over de tentoonstelling.

We zouden het heel leuk vinden om jullie op dinsdag 19 december om 14.00 uur te ontvangen en een rondleiding te verzorgen voor leden van de KBO Oirschot.

Kosten entree + rondleiding met minimaal 10 personen: € 4,75 p.p.
Koffie of thee kosten € 1,-- p.p.
De rondleiding en vrij rondkijken door het museum nemen 1 1/2 - 2 uur in beslag.

U kunt zich aanmelden bij Bertha Erven, zij is bereikbaar op tel. nr. 0138446869.

Wist u dat:

Er binnenkort in d’n Inloop en in de Kringloopwinkel Idee-en Wensbussen komen te staan waar u als KBO lid uw wensen en misschien positieve en vruchtbare ideeën kunt deponeren waarmee wij als bestuur onze KBO een voor u nog betere vereniging kunnen maken.  Dus....heeft u een voorstel voor een nieuwe activiteit of heeft u een positieve inbreng laat het ons we ten via deze nieuwe Idee- en Wensbussen.KBO zoekt handjes

Bij onze vereniging moeten dagelijks veel klussen worden geklaard. Gelukkig hebben we daarvoor een groot aantal vrijwilligers. Zij werken met veel enthousiasme in de kringloopwinkel of als gastheer/gastvrouw in de ontmoetingsruimte van d’n Inloop. Op sommige dagdelen zijn extra handjes erg welkom. Als u ons wekelijks minimaal één morgen of middag vooruit zou willen helpen zou dat erg fijn zijn. Denk niet te snel “dat is niks voor mij”. Het werk als vrijwilliger geeft veel voldoening en leidt tot nieuwe sociale kontakten. U blijft er bovendien actief mee en dat is voor senioren erg belangrijk. De KBO wil bovendien tonen dat ouderen nog steeds een vitale functie vervullen in onze gemeenschap.  Hebt u interesse of wilt een keer een morgen of middag “proefdraaien” neem dan voor het maken van een afspraak even contact op met Leo van Loon beheerder, tel. 06 36481354.Alzheimer Café B.O.S.


Best, Oirschot, Son en Breugel.
Waar?
Zalencentrum `t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot.
Tel. 0499 571817
Hoe laat?
De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is ratis.
Inlichtingen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;
Berrie Raaijmakers  (Oirschot, 06 53300205)          
Organisatie
Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland en wordt georganiseerd door de Werkgroep Alzheimer Café B.O.S.

Zorg of hulpmiddelen nodig

Als u met de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) te maken krijgt is dat allemaal nieuw en onwennig. De gemeente voert met u een zogenaamd “keukentafelgesprek” om te kijken in hoeverre u ondersteuning van de WMO nodig hebt.

U kunt - als u dat wilt - bij dat gesprek ondersteuning krijgen van de KBO. De ouderenbonden hebben gezorgd dat een aantal cliëntondersteuners zijn opgeleid om u bij te staan bij uw contacten met de gemeente over WMO-zaken.
Natuurlijk is het verstandig dat u niet alleen een gesprek met de gemeente voert, maar neem minstens altijd een mantelzorger mee. Als u dat wenst kan ook een cliëntondersteuner aanwezig zijn bij uw gesprekken met de gemeente. Die gesprekken worden dan samen met u voorbereid, zodat u goed op de hoogte bent waar het nu precies om gaat. De vrijwillige cliëntondersteuner helpt u dus en komt - samen met u - op voor uw belangen bij uw WMO-aanvraag voor hulp(middelen) of zorg bij de gemeente. Hij bespreekt met u hoe het proces van de aanvraag verloopt. Hij kan helpen bij het maken van het juiste verslag van het “onderzoek”. Dat is belangrijk, want op basis van dat verslag wordt bepaald welke hulp of zorg u krijgt.

Binnen de gemeente Oirschot is op dit moment Paul Stoffels (telefoon 391044) beschikbaar als cliëntondersteuner. Aarzel niet om contact met hem op te nemen. In januari gaan nog 2 personen uit de gemeente deze cursus van de Stichting VBOB (Verenigde Bonden Overleg Brabant) volgen. Wanneer u al een vrijwillige ouderenadviseur kent, dan kunt u natuurlijk ook eerst met hem/haar contact opnemen.Kopen met korting op vertoon van KBO ledenpas

De Dames IJssalon & Chocolaterie
5 % korting op alles uit de winkel.